Световно ниво във всяко отношение

в. „Наблюдател”, брой 347, год. XII, 05.06-20.06.2014


Световно ниво в техническо, технологично и кадрово отношение предлага отделението по Уши – нос – гърло в новооткритата старозагорска болница Свети Иван Рилски -2. Екипът от шест известни специалисти, техниката и оборудването ни позволяват да работим на 3-тото - най-високо ниво на компетентност, според медицинските стандарти за специалността, похвали се завеждащият отделението доц. д-р Петър Руев. Разполагаме с уникална апаратура за диагностика и лечение - в част от случаите единствена в страната.

Отваряме уникални кабинети. Този по ФОНИАТРИЯ е третият в страната. Разполага с необходимата апаратура и за диагностика, и за лечение на проблемите на гласа. Със специална стробоскопска система ще можем да отчитаме и най-малките нарушения в гласа. Поради малкия брой фониатрични кабинети, очаквам сериозен интерес от страна на професионалните изпълнители – оперни, поп или поп- фолк. С уникална апаратура за диагностика и лечение на вестибуларния апарат е оборудван и кабинета по ОТОНЕВРОЛОГИЯ. Вестибуларната рехабилитация е нещо ново за страната. Тя лекува проблемите с равновесието чрез специална апаратура, използвана и в космонавтиката – нещо средно между физиотерапия и фитнес. Предстои ни изграждането на уникален аудиометричен кабинет, чиято пълна звукоизолация позволява перфектно изследване и настройка на слухови апарати и кохлеарни импланти в свободно звуково поле. Операционната ни е оборудвана с навигационна система от последно поколение. Навигационната система е част от ендоназалната синус хирургия, която развиваме активно в момента.

В навигационната система се въвеждат всички данни от компютърния томограф, така че по време на операция , на специален монитор следим позицията на всички хирургични инструменти, така че те да не засегнат мозъка, очната ябълка или окото. Уши - нос - гърло отделението на Свети Иван Рилски е сред най-сериозните претенденти за водещ в национален мащаб център по кохлеарна имплантация за деца с вродена глухота - сферата, в която самият доц. Руев е сред водещите специалисти в страната. Освен над 20 –годишния си стаж по специалността у нас, доц. Руев специализира и във водещи клиники в Германия и Австрия. Отологията и отохирургията – заболяванията на средното ухо и слухоподобряващите операции – специализира при световно известните Проф. Хелмс, проф. Хилдман и проф. Дацерт. В областта на околоносните кухини – хроничен синузит и носна полипоза – практикува във водещата в световен мащаб клиника на проф. Щамбергер.

За всички, които искат да се прегледат, доц. д-р Руев приема по график в кабинета си на Патриарх Евтимий № 97, офис V-6, Стара Загора.

Час за преглед можете да си запишeте на тел. 042 60 27 38.

Кабинетът по УНГ болести

извършва профилактика, диагностика и лечение на заболяванията на ушите, носа и гърлото, в това число на слуховия, вестибуларния и обонятелния анализатор. Особено внимание се отделя на слухоподобряващите операции, на проблемите на гласа и хъркането.

Адрес:

6000 Стара Загора
бул. "Св. Патриарх Евтимий" 97, офис V-б

Кабинетът работи:

от понеделник 10 ÷ 18 часа
до петък 10 ÷ 18 часа

Телефон на кабинета:

042/ 60 27 38

Социални мрежи